British Only Forums
British Only Forums
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 British Motorcycle Forums
 Norton Motorcycles
 norton hybrid, prodlem running
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

challenger

USA
4 Posts

Posted - 11/01/2006 :  19:28:42  Show Profile  Click to see challenger's MSN Messenger address  Reply with Quote
I have a norton powered 750 made by you guessed it, everybody. Anyway I bored it and installed what the box said was 11-1 pistons,new valves etc. I set the timing at 28 degrees as was recommended. The bike has 160lbs of compression. The 1962 engine in a amc frame is a matchless. Mono-carbs which have been rebuilt. Problem is although I can kick the bike over good, will not start,maybe get it to fire one little fart. If I tow the bike it starts and runs real well,but at a idle after a few seconds it studders and stalls, if I keep reving the thing it will stay running. Tried 110 octane fuel and run worse. Have a magneto but didn't do anything with it. Seem to have good blue spark when kicking over so let it alone. Did check the advance and seems to be okay, please any help.

leaker

44 Posts

Posted - 08/19/2008 :  22:30:47  Show Profile  Reply with Quote
try the triumph forums for ideas .carb problems can fixed by sleeving
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
British Only Forums © British Only Motorcycles & Parts Inc. Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000